OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

KLUB SLOVENSKÝCH TURISTOV BRADLO RICHNAVA

Rok 2011
31. 12. 2011 Silvestrovský výstup na Roháčku

      

Tradičný výstup na Roháčku organizoval KST Margecany. Na 27. ročníku nás bola skoro tridsiatka Richnavčanov.
 
27. 12. 2011 Vianočný pochod na Plejsy

  

Opäť po roku sme sa vydali na našu vianočnú akciu na Plejsy. Nechýbala zastávka u "Bunčiho" v rómskom táborisku.
 
26. 12. 2011 Štefanský výstup na Sľubicu

     

KST Sľubica Vojkovce poriadal už 10. ročník Štefanského výstupu na Sľubicu. Z Richnavy sa nás "nazberala" pekná skupina.
 
27. 11. 2011 Jesenná túra na Bradle

     

Bola to vlastne spomienková túra na našich zosnulých členov - Daniela Salugu, Petra Medveca, Františka Vaščáka a Milana Vaščáka.
 
22. 10. 2011 Hanušovce nad Topľou, Slanské vrchy

     

Kultúrno-spoznávací zájazd sme začali prehliadkou Vlastivedného múzea v Hanušovciach nad Topľou, ktoré sídli v renesančno-barokovom kaštieli (ďakujeme za zaujímavý výklad). Nasledovala pešia  túra od Kukorelliho chaty pri Hermanovciach nad Topľou po modrej značke Dolinou obrov popod Hermanavské skaly (najvyšší skalný andezitový komplex v Slanských vrchoch). Pod Oblíkom sme odbočili na žltú značku, ktorá nás doviedla do obce Petrovce. Pekná nenáročná jesenná túra. Akciu sme ukončili neskorým obedom v reštaurácii Lietadlo v Podlipníkoch.
 
7. - 16. 10. 2011 Eurorando Španielsko

     

V mestách Almeria a Granada v Španielsku sa konalo celoeurópske stretnutie turistov Eurorando. Bolo to tretie stretnutie, ktoré sa koná raz za päť rokov. Na tomto významnom podujatí nechýbal náš člen Jožo Šuster. Patril medzi maličkú skupinu turistov zo Slovenska. No i napiek tomu slovenská vlajka vďaka nemu viala vysoko (viď video). Reprezentoval aj náš klub prostredníctvom klubového trička.

Viac foto                    Video           
 
7. - 10. 7. 2011 58. slovenský zraz turistov Martin

     

Martin sa môže pochváliť naozaj peknou okolitou prírodou - veď leží v centre "turčianskej záhradky". Navštívili sme Minčol, najvyšší vrch Malej Fatry Fatranský Kriváň, Šútovský vodopád i zrúcaniny Sklabinského hradu. Na Minčol sme sa dostali po modrej značke z Vrútok - Piatrovej. Z Minčolu (1364 m) sme sa vydali po červenej značke cez sedlo Okopy na Grúň okolo hradu Strečno až na železničnú stanicu v Strečne. Na Veľký Kriváň sme vyrazili z Trusalovej na Zajacovú po žltej značke, ďalej po zelenej značke cez Ploštiny, chatu pod Chlebom až na Snilovské sedlo. Odtiaľ po červenej na Veľký Kriváň (1709 m). Naspäť sme sa od chaty pod Chlebom vracali po modrej cez Kopiská, Mojžišove pramene, Šútovský vodopád až na železničnú stanicu Šútovo. Počasie na zraze vyšlo, tých turistov mohlo byť aj viacej (patrili sme medzi najviac početné turistické kluby).
 
11. 6. 2011 Sabinov, Kamenica, Hanigovský hrad

     

Kultúrno-spoznávací zájazd sme začali v "oskarovom mestečku" Sabinov prehliadkou expozície o dejinách  mesta a nakrúcaní filmu Obchod na korze. Totiž v letných mesiacoch roku 1964 sa v Sabinove tento film nakrúcal, ktorý o dva roky vošiel do dejín československej kinematografie, ako prvý film ocenený zlatou soškou Oscara, ktorý mu ako najlepšiemu cudzojazyčnému filmu udelila Americká filmová akadémia. Po prehliadke sme sa autobusom presunuli do obce Kamenica, odkiaľ sme vystúpili na zrúcaniny hradu. Hoci sa z hradu veľa nezachovalo, výhľady z hradného kopca boli pekné. Niekoľko kilometrov od tohto hradu leží ešte jeden. Ide o zrúcaniny Hanigovského hradu. Na ten sme sa dostali z obce Hanigovce. Pod hradom je vybudovaný drevený prístrešok, kde sme sa najedli. Hoci hrad patrí menšie hrady, má svoje čaro. Potešením je, že o hrad sa vzorne stará občianske združenie. Z hradu sme zostúpili po  žltej značke do obce Ľutina,  známa svojou pútnickou bazilikou. Cestou domov sme sa zastavili ešte raz v Sabinove, kde sme si vychutnali jarmočnú atmosféru.
 
16. 4. 2011 100 jarných kilometrov

       

Cestami - necestami masívom Kamenčia a  Zadného Moravca sme sa dostali až na sedlo Predky (zastávku sme mali pri poľovníckej chate). Odtiaľ po zelenej značke do Vojkoviec, kde sme dostali odznaky od KST Vojkovce (uznali nám podmienky ich akcie Vojkovská 25-ka, ktorá v tento deň prebiehala). Do Richnavy sme sa vrátili dolinou potoka Jaseňovec.
 
27. 1. - 30. 1. 2011 45. slovenský zimný zraz turistov a TOM Stará Ľubovňa - Ľubovnianske Kúpele

      

Organizátori pripravili zraz, na ktorý sa nezabúda. Turisti si mohli vybrať z niekoľkých peších i lyžiarskych trás v širšom okolí Starej Ľubovne. Po túre sa všetci zišli vo veľkom hotelovom komplexe v Ľubovnianskych Kúpeľoch, kde okrem ubytovania mohli navštíviť bazén, posilňovňu, bary, či zatancovať si pri ľudovej muzike.
Foto J. Šuster        Foto P. Cenký          Video